1. Afrastering
  2. schutting

Top 10 beste schuttingen [Uit de test 2024]

Laatst bijgewerkt: 27 mrt. 2024

Het kiezen van een schutting, en meer in het bijzonder de juiste schutting voor jouw tuin, is een leuke maar ook een hele zware taak. Omdat er zoveel verschillende merken en modellen op de markt zijn, is het een uitdaging om de juiste keuze te maken. Maar, geen probleem. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste schuttingen op de markt en stellen je hierbij onze top 10 schuttingen voor. We hebben niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en beoordelingen van andere gebruikers. Zo krijg je een goed beeld van de beste schuttingen en ben je goed voorbereid voor je aankoop.

De beste schuttingen zijn zorgvuldig door mij geselecteerd door uitvoerig onderzoek en schuttingen tests. Elk merk heeft weer andere specifieke kenmerken die hun schutting doen laten onderscheiden van de rest. Daardoor ontstaan veel keus en kan de beslissing voor een aankoop lastiger maken. Wat is de beste schutting? Dit hebben we voor je uitgezocht. Vergelijk de top 10 schuttingen hieronder en maak de keuze voor jouw favoriete schutting.

Top 10 best geteste schuttingen [onze 2024 favorieten]

Elke schutting in de top 10 is uniek. Lees daarom goed de beschrijvingen, vergelijk de afbeeldingen en bedenk welke prijs je er voor over hebt om een schutting aan te schaffen. Al deze info vind je onder elke schutting in  de top 10. De schuttingen in deze lijst staan er niet voor niets. Ze hebben allemaal een plekje bemachtigd doordat ze beter zijn dan andere schuttingen op de markt. Welke schutting je dus ook kiest, het zal een geslaagde aankoop zijn.

1. WPC Schuttingpaneel 11 planken met palen 185x376 cm.

 

Het WPC Schuttingpaneel 11 planken met palen 185x376 cm biedt u een ideale mix van esthetiek en functionaliteit. Het paneel is een duurzame, milieuvriendelijke en economische keuze. Het is gemaakt van een combinatie van houtvezels en kunststof en biedt een robuuste afwerking. Het paneel is 185 cm hoog en 376 cm breed, met 11 planken en is geïnstalleerd met palen. Het is een ideale manier om uw tuin te omheinen en tegelijkertijd uw privacy te behouden. Bovendien is het een uitstekende optie voor beveiliging van uw residentieel hek. De houtvezels en kunststofcomponenten zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het schuttingpaneel jarenlang meegaat. Het paneel is ook gemakkelijk te onderhouden. Met een schoonmaakmiddel en een zachte doek kunt u het paneel reinigen en verfrissen.

2. WPC Schuttingpaneel 11 planken met palen 185x747 cm.

 

Met dit WPC schuttingpaneel 11 planken met palen 185x747 cm kunt u uw tuin of residentiële omgeving afschermen met stijl. Dit paneel is perfect voor het creëren van een afgesloten omgeving met meer privacy en veiligheid. Deze schutting is ook duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het voornamelijk bestaat uit houtvezels en kunststof. De kunststof coating op het hout maakt het ook waterdicht, waardoor het bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het is ook erg stevig en sterk, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de levensduur. Het schuttingpaneel heeft een modern, minimalistisch ontwerp, dat een eenvoudige, maar stijlvolle toevoeging zal zijn aan elke tuin of residentiële omgeving. Dit paneel is ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden. U hoeft alleen maar de palen te plaatsen en de planken aan de palen te bevestigen. U kunt dit schuttingpaneel combineren met andere panelen en accessoires om uw eigen, unieke stijl te creëren.

3. Intergard Schutting tuinscherm Multi 19 planks 180x180cm.

 

Met de Intergard Schutting tuinscherm Multi 19 planks 180x180cm creëer je een stijlvolle en natuurlijke omgeving in je tuin. Het hout van de schutting is FSC gecertificeerd, waardoor je zeker weet dat het hout uit verantwoord bosbeheer komt. Het hout is chroomvrij geïmpregneerd en voorkomt daarom vroegtijdige houtrot. Daarnaast biedt de schutting 10 jaar garantie op naaldhout. Met de afmeting van 180x180cm en 19 planks 8x100mm plus tussenregels 15x65mm is de schutting stevig en heeft een mooi uiterlijk. Als optie is bijbehorend bevestigingsmateriaal en houten palen verkrijgbaar, waardoor je de schutting makkelijk kunt monteren. Met de Intergard Schutting tuinscherm Multi 19 planks 180x180cm creëer je een tuin met stijl en karakter. Het hout is duurzaam, waardoor je er jarenlang plezier van zult hebben. Hiermee creëer je een natuurlijke omgeving en een oase van rust in je tuin. Bovendien is de schutting voorzien van een garantie van 10 jaar, waardoor je er jarenlang plezier van zult hebben. Het bevestigingsmateriaal en houten palen maken het monteren van de schutting gemakkelijker. Geniet dus van een stijlvolle en natuurlijke omgeving in je tuin met de Intergard Schutting tuinscherm Multi 19 planks 180x180cm.

4. Blumfeldt Tuinscherm Privacyscherm Bescherming tegen inkijk voor terreinen en hekwerk.

 

Blumfeldt Tuinscherm Privacyscherm biedt een optimale bescherming tegen nieuwsgierige blikken en biedt daarnaast een decoratieve toevoeging aan je tuin, terras of balkon. De tuinscherm is 3 meter lang en 1 meter hoog en wordt eenvoudig uitgerold en met binddraad bevestigd. Het scherm is bekleed met een groene bladerdek van ongeveer 1800 bladeren per paar, waardoor het zicht van nieuwsgierige buren en passanten wordt versperd. Bovendien bieden de bladeren extra bescherming tegen de wind en verminderen het straatlawaai. De 6 x 6 cm grote bladeren zijn donkergroen van kleur en zijn naar de vorm en kleur van klimop gemodelleerd. De Blumfeld Tuinscherm Privacyscherm is verkrijgbaar in twee verschillende designs: Klimop donkergroen 300 x 100 cm en Klimop donkergroen 300 x 150 cm (artikel 10029243). Ook is er een lichtgroene variant beschikbaar. De tuinscherm is een perfecte toevoeging aan je tuin, terras of balkon, die privacy en een decoratieve groene omgeving biedt.

5. Schutting Tuinscherm Red Class Hout compleet incl. Betonpalen en Onderplaat (antraciet) 180x180 cm 10 Jaar garantie.

 

De Schutting Tuinscherm Red Class Hout compleet is een robuuste en stijlvolle houten schutting die perfect past bij iedere tuin. Het hout is vervaardigd uit Red Class hout, een duurzame houtsoort die als alternatief wordt gezien voor Douglas hout. De schutting is 180 cm hoog en 180 cm breed, waardoor het een perfecte afscheiding is voor een tuin. De schutting wordt geleverd met 10 jaar garantie, waardoor u er zeker van bent dat uw schutting jarenlang meegaat. Het wordt geleverd inclusief betonpalen, een onderplaat, afdekkap en alle benodigde bevestigingsmateriaal. De palen, die in antraciet geborsteld zijn, zijn reeds gemonteerd, waardoor de schutting eenvoudig en snel geïnstalleerd kan worden. Met deze schutting maakt u van uw tuin een echte eyecatcher!

6. Blumfeldt Tuinscherm Privacyscherm Bescherming tegen inkijk voor terreinen en hekwerk.

 

Met de Blumfeldt Tuinscherm Privacyscherm kunt u eenvoudig een weldadige privésfeer creëren op uw balkon, terras of tuin. De 3 meter lange afrastering is 100 cm hoog en is gemaakt van rond de 1800 donkergroene bladeren die zijn gevormd naar klimop. De Blumfeldt Tuinscherm is eenvoudig te monteren en te bevestigen met het flexibele binddraad dat bij de levering inbegrepen is. Deze afrastering zal nieuwsgierige buren en passanten tegenhouden en tegelijkertijd uw tuin of terras versieren. De bladeren zullen ook beschermend zijn tegen de wind en het geluid van de straat, waardoor u meer rust en ontspanning zult ervaren. De Blumfeldt Tuinscherm is ook zeer geschikt voor het decoreren van binnen- en buitenruimtes. Daarnaast is er een donkergroene versie van 300 x 100 cm en een lichtgroene versie van 300 x 150 cm (artikel 10029243) beschikbaar.

7. Mega-Schutting Grenen tuinscherm 21 planks recht verticaal 180x180 cm.

 

Deze mega-schutting van grenenhout is het perfecte tuinscherm om uw privacy te waarborgen. Het scherm is 180x180 cm en bestaat uit 21 verticale planken, waarvan er 9 aan een kant en 10 aan de andere kant zijn gemonteerd. Met een extra betonplaat van 26 cm krijgt u een schutting van ongeveer 200 cm hoog. Het grenenhout is van hoogwaardige kwaliteit en het is zeer duurzaam. De planken zijn behandeld met een speciale blanke lak, waardoor het hout beter beschermd is tegen weersinvloeden. U kunt gerust zijn dat uw schutting er jarenlang mooi bij zal staan. Daarnaast is de schutting ook nog eens eenvoudig te monteren, zodat u snel en eenvoudig profiteert van uw privacy.

8. blumfeldt Vlechtband privacyband vlechtstrook schutting pvc-hardplastic 2,53 x 0,19 m 10 stuks verpakking.

 

De blumfeldt Vlechtband Privacyband is gemaakt van sterk en duurzaam PVC-hardplastic. Het biedt met zijn 2,53 x 0,19 meter een optimale bescherming en is eenvoudig te installeren. Je krijgt 10 stuks in de verpakking waarmee je je tuin in een mum van tijd afschermt. De vlechtstrook is bestand tegen alle weersomstandigheden en zal je tuin een aantrekkelijke uitstraling geven. Met de blumfeldt Vlechtband Privacyband krijg je extra privacy en rust in je tuin. Kies voor meer privacy en geniet van de intieme sfeer in je tuin.

9. Intergard Gaaspanelen draadpaneel draadmatten gaasmat 180x180cm.

 

Intergard Gaaspanelen draadpaneel draadmatten gaasmat 180x180cm is een ideale oplossing voor al uw tuinafscheidingen en groene gevels. Deze draadpaneel is 180x180cm groot, met een draaddikte van 4mm en een maaswijdte van 10cm. Het is eenvoudig te combineren met onze kunsthaag tuinmatten of zichtdoeken, wat het een goedkope en snelle oplossing maakt. Het paneel is ook te plaatsen als klimrek tegen bestaande schuttingen en muren. Het is eenvoudig en snel te monteren door middel van betonmatbeugels en houten palen. Daarnaast is het verzinkt, wat voorkomt dat er vroegtijdige roestvorming optreedt. Tevens is deze gaaspaneel ook leverbaar als gaaspaneel met de afmeting 90x180cm, wat het ook ideaal maakt om te gebruiken als trellis of als decoratie binnenshuis. Dit gaaspaneel is dus een veelzijdige oplossing voor al uw tuinafscheidingen en groene gevels.

10. Wilgenschutting Concour Wilgenmat | 180x300 cm.

 

De Wilgenschutting Concour Wilgenmat is een uniek en stijlvol product dat je tuin een mooie, aangename sfeer geeft. De mat is 180 cm hoog en 300 cm lang, waardoor hij perfect geschikt is om een oude, lelijke schutting of muur te verdoezelen. Ook is deze wilgenmat een echte eyecatcher als decoratie in je tuin. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als schaduwdoek op je pergola of als achtergrond voor je zithoek. Het natuurlijke uiterlijk van de wilgenmat geeft je tuin een warme sfeer. Het materiaal is gemaakt van duurzaam kunststof en is daardoor bestand tegen weersomstandigheden. De bijzondere weefstructuur van de mat is speciaal ontworpen om je tuin een unieke, natuurlijke uitstraling te geven. De mat is daarnaast eenvoudig te bevestigen met behulp van kabels, klemmen of lijm.

Inhoudsopgave

Vraag en antwoord over de beste schuttingen

Hoi, ik ben Ilse en ik ben de bedenker en oprichter van IlseMagazine.nl. Door mijn passie voor tuinieren ben ik op zoek gegaan naar de beste schuttingen. De resultaten vind je hier. Door de schuttingen te vergelijken met elkaar, kom jij erachter welke schutting het best getest is voor jou!

Jazeker, ik heb zelf de WPC Schuttingpaneel 11 planken met palen 185x376 cm. en daarom staat deze bij mij op 1. Dat hoeft niet te betekenen dat deze schutting ook voor jou de beste aankoop is. Elke schutting is uniek en daarom is het goed om de top 10 met elkaar te vergelijken. Zelf een goede schutting aanschaffen? Dat kan via de top 10 hiernaast.

Zelf verkoop ik geen schuttingen, maar ik heb uitgezocht waar de schuttingen voor een mooie prijs te koop zijn. Je kunt naar de betreffende webshop gaan via de link onder elke schutting in de top 10 lijst. Wanneer je via de link de aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie. De prijs voor jou blijft echter hetzelfde.

Een schutting belandt in mijn top 10 doordat ik ze zelf heb uitgetest in combinatie met onderzoek naar online reviews. Wanneer een schutting heel hoog wordt gewaardeerd door ervaringsdeskundigen, heeft deze de kans om in de top 10 te komen. Daarnaast is het van belang dat een schutting in hoge kwantiteit gereviewd wordt, om tot een betrouwbaar oordeel te komen.

Picture of Ilse
Ilse

IlseMagazine.nl

Waarom een hovenier inhuren als je het zelf kan? Afgezien van het feit dat je zo geld bespaard, is het ook goed voor je lichaam en geest. Na een paar uurtjes in de tuin voel je je fysiek voldaan. Daarnaast kun je leuke creaties bedenken en prachtige planten laten groeien of je eigen groente, fruit en kruiden planten. Niets is lekkerder dan je eigen vers gegroeide groente, fruit en kruiden te bereiden.

Adviezen van Ilse: kies een goed(e) schutting met behulp van mijn schutting reviews

Overweeg je om een schutting aan te schaffen? Ik kan je aanraden om vooraf voor jezelf te bepalen wat je met een schutting wilt bereiken. Je hebt natuurlijk een bepaal doel voor ogen waarom je een aankoop wilt doen. Wanneer je voor jezelf nagaat wat je doel is, kun je per schutting bekijken of ze daar aan voldoen. Het zou namelijk zo zonde zijn als je een schutting koopt die bepaalde functies heeft en vervolgens geen gebruik van maakt. In sommige gevallen kun je dan beter voor een simpeler model kiezen, voor een betere prijs. In de top 10 houd ik rekening met de prijs van de schuttingen. Simpelere modellen zijn bijvoorbeeld goedkoper. Zodoende hoop ik iedere consument, ongeacht het te besteden budget, de mogelijkheid te verschaffen om een kwaliteit schutting aan te kopen. Elke schutting is voorzien van een afbeelding, beschrijving en knop die je naar een externe webshop leidt. Zodoende kun je de schuttingen goed met elkaar vergelijken en weet je precies welke keuze je wilt maken. Succes en alvast veel plezier van je nieuwe schutting!

Afsluiting: schuttingen productvergelijking

Met deze top 10 lijst heb je steeds opnieuw de mogelijkheid je ideale schutting uit te zoeken. Bij het bekijken van de lijst, kijk naar de prijs en kwaliteit. Kies dan een schutting die je kan veroorloven die ook aan je verwachtingen voldoet. Je kan ook altijd een betere prijs-kwaliteitverhouding krijgen door naar aanbiedingen en kortingen te zoeken. Als je deze top 10 lijst volgt, heb je altijd de perfecte schutting die aan jouw verwachtingen voldoet. Je kan er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt, waarbij je privacygoedeling en een goede kwaliteit krijgt. Je hoeft dus niet lang te zoeken om de perfecte schutting te vinden.

Disclaimer: Aangezien de top 10 tot stand komt door onderzoek en ik zelf de schuttingen niet verkoop, ben ik niet aansprakelijk voor eventuele ontevredenheid over het product. In dat geval kun je altijd bij de webshop of producent van een schutting terecht. Lees het retour beleid van de externe webshop goed door, zodat je weet wat je rechten zijn als consument.

Gepubliceerd op: 16 dec. 2022